Siirry sisältöön

Löydä sopivat elokuvat koko perheelle!

Media-avain antaa perheille ennakkotietoa elokuvista ja eväitä elämysten purkamiseen. Koulukinon asiantuntijat esikatselevat ja arvioivat teatterilevitykseen tulevat lasten- ja nuortenelokuvat tarkastellen muun muassa elokuvan myönteisiä viestejä sekä soveltuvuutta tietyn ikäiselle katsojalle.

Media-avain on verkkopalvelu, joka antaa vanhemmille ja muille kasvattajille tietoa uusista elokuvista. Palvelun tuottaa Koulukino, elokuvakasvatuksen valtakunnallinen asiantuntijajärjestö.

Media-avain arvioi elokuvia kasvavan lapsen näkökulmasta, etsii myönteisiä mediasisältöjä ja pyrkii vastaamaan kysymykseen: ”Minkä ikäiselle tämä elokuva on omiaan?” Media-avain on riippumaton ja voittoa tavoittelematon palvelu. Tavoitteena on antaa vanhempia hyödyttävää tietoa elokuvista ja harjaannuttaa perheiden medialukutaitoa.

Media-avaimen ikäsuositukset ja arviot perustuvat kriteeristöön, joka on laadittu kehityspsykologian, ikärajaluokittelun, elokuvakasvatuksen ja mediakasvatuksen asiantuntijoista koostetun ohjausryhmän kanssa. Jokainen lapsi on kuitenkin yksilö – muista, että sinä itse tunnet oman lapsesi parhaiten! Ota huomioon aina myös kuvaohjelmalain mukaiset ikärajat.

Media-avain verkossa ›